Van La Hollande naar het oud Koninklijk Postkantoor te Oisterwijk

op vrijdag, 20 januari 2017

Van La Hollande naar het oud Koninklijk Postkantoor te Oisterwijk

Wij zijn verheugd te mogen melden dat wij vanaf 1 maart 2017 kantoor zullen houden in het oud Koninklijk Postkantoor aan de Hoogstraat 1 te Oisterwijk. Het karakteristieke pand op de splitsing van de Hoogstraat en de Kerkstraat, heeft bijna 100 jaar dienst gedaan als postkantoor. Vanaf 1888 was daar het ‘Koninklijk Postkantoor’ gevestigd. Het is een eer om in een pand vol met historie één van de mooiste en oudste beroepen op innovatieve wijze te mogen uitoefenen. Vanzelfsprekend staat ook daar te zijner tijd een kopje koffie voor u klaar!

Tijdens periode van loonsanctie betaalt werkgever 70% van het loon

op woensdag, 11 januari 2017

Tijdens periode van loonsanctie betaalt werkgever 70% van het loon

Van Riel & Feyli Advocaten schreef een column voor FlexNieuws over hoeveel loon een werkgever aan een werknemer dient te betalen, ingeval een loonsanctie wordt opgelegd door het UWV. Laat u goed informeren en check wat u bent overeengekomen in uw arbeidsovereenkomst. Meer weten, neem dan vrijblijvend contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / +31(0)13 – 820 09 52

 

Ons kerstcadeautje aan de flexbranche

op woensdag, 14 december 2016

Ons kerstcadeautje aan de flexbranche

Dit jaar laten wij ons met Kerstmis graag inspireren door mr. K.J. Bezuijen, kantonrechter te Rotterdam.

Op 29 oktober 2016 deed mr. K.J. Bezuijen een interessante uitspraak voor de flexbranche. Reden voor ons om in deze sfeervolle maand onder het genot van een glaasje Glühwein en wat sfeerverlichting ons te laten inspireren door deze bijzondere uitspraak.

Brief aan de Sint: Laat de personeelsvennootschappen / intra-concern detachering met rust

op donderdag, 01 december 2016

Brief aan de Sint: Laat de personeelsvennootschappen / intra-concern detachering met rust

Lieve Sint,

Wellicht heeft u het in Spanje ook gehoord. De Hoge Raad, onze hoogste rechtscollege, heeft dit jaar een uitspraak gedaan over de vraag of voor de uitzendovereenkomst een allocatiefunctie is vereist. Het antwoord was kort, namelijk "neen".  Vervolgens is menig jurist in de pen geklommen en heeft zich behoorlijk dik gemaakt over de uitkomst van deze uitspraak voor de zogenoemde personeelsvennootschappen / intra-concern detachering.

WhatsAppen met je liefje(s) op het werk kan je veel geld kosten

op vrijdag, 04 november 2016

WhatsAppen met je liefje(s) op het werk kan je veel geld kosten

TILBURG - De eigenaar van het grafische bedrijf VDB Almedeon in Oisterwijk heeft bij een werknemer terecht 1500 euro salaris ingehouden omdat hij geWhatsAppt heeft met de bedrijfstelefoon. Dat heeft de kantonrechter in Tilburg bepaald.

De werknemer had tussen juli 2014 en eind januari 2015 in totaal 1255 persoonlijke WhatsApp-berichten verstuurd en handelde daarmee volgens de rechter in strijd met het bedrijfsreglement.

Hendarin Feyli over ziekte en eigenrisicodragerschap in het tv-programma Radar

op dinsdag, 01 november 2016

Hendarin Feyli over ziekte en eigenrisicodragerschap in het tv-programma Radar

Op 31 oktober 2016 was Hendarin Feyli als één van de deskundigen te zien in het tv-programma Radar over ziekte en eigenrisicodragerschap. Hendarin Feyli legde onder meer uit dat op dit moment er geen onafhankelijk toezicht bestaat, waarmee getoetst kan worden of werkgevers (of private verzekeraars als werkgevers het eigenrisicodragerschap hebben herverzekerd) en werknemers voldoen aan het wettelijk kader van het eigenrisicodragerschap.

Meer weten over ziekte en eigenrisicodragerschap, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 013 - 820 09 52.

Sander van Riel in de spotlight als lid van De Toestroom

op maandag, 10 oktober 2016

Sander van Riel in de spotlight als lid van De Toestroom

Het is deze week een bijzondere week. De lokale ondernemersvereniging "De Toestroom" in Oisterwijk bestaat 25 jaar en één van onze partners, Sander van Riel, staat deze maand als lid in de spotlight. Een leuk moment om met u te delen en bij stil te staan.

Vandaag speciale kost: een goedgekeurde modelovereenkomst voor intermediairs

op vrijdag, 30 september 2016

Vandaag speciale kost: een goedgekeurde modelovereenkomst voor intermediairs

Van Riel & Feyli Advocaten heeft goedkeuring gekregen voor de door haar opgestelde modelovereenkomst voor intermediairs! De Belastingdienst heeft vrijwaring verstrekt. Ook werken met een goedgekeurde modelovereenkomst voor uitzendondernemingen, payroll-en detacheringsbedrijven, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 013 - 820 09 52.

Column FlexNieuws "Belemmeringsverbod geldt zowel voor arbeidsovereenkomsten voor bepaalde als onbepaalde tijd"

op donderdag, 08 september 2016

Column FlexNieuws

De "W" van "wel" en "Waadi".

Van Riel & Feyli Advocaten schreef een column voor FlexNieuws over het bereik van het belemmeringsverbod uit de Wet allocatie van arbeidskrachten door intermediairs (Waadi). Dit naar aanleiding van een uitspraak van de kantonrechter te Almere d.d. 10 augustus 2016.

Column Service Management "Keurslijf traditionele werknemer uit de mode"

op vrijdag, 26 augustus 2016

Column Service Management

Alhoewel de overige “gladiatoren” in Den Haag nog aan het “bijtanken” waren, viel D66-leider Alexander Pechtold vorige week als een “Provocator” zijn tegenstanders plotseling aan. Alexander Pechtold was als Provocator te herkennen aan “een lang rechthoekig schild, een borstpantser, een beenplaat alleen over het linkerbeen, een helm en een kort zwaard”.

Minister Asscher, you've got mail

op dinsdag, 16 augustus 2016

Minister Asscher, you've got mail

Van Riel & Feyli Advocaten heeft Minister Asscher gevraagd een "level playing field" te creëren voor alle partijen in de markt, wanneer het aankomt op toegang tot uitleg van algemeen verbindend verklaarde bepalingen uit collectieve arbeidsovereenkomsten.

FlexNieuws: Het digitale meldingssysteem uit WagwEU

op maandag, 11 juli 2016

FlexNieuws: Het digitale meldingssysteem uit WagwEU

Van Riel & Feyli Advocaten schreef een column voor FlexNieuws over het digitale meldingssysteem uit de Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie (WagwEU).

Eervolle vermelding in de lijst van "35 onder de 35"

op maandag, 20 juni 2016

Eervolle vermelding in de lijst van

Wij zijn vereerd dat één van onze partners, Hendarin Feyli, door het Advocatenblad is uitgeroepen tot één van de 35 hoogvliegers van 2016!

Europese Commissie buigt zich over artikel 38 Cao Schoonmaak

op woensdag, 15 juni 2016

Europese Commissie buigt zich over artikel 38 Cao Schoonmaak

Van Riel & Feyli Advocaten heeft een klacht ingediend bij de Europese Commissie over artikel 38 van de Collectieve arbeidsovereenkomst in het schoonmaak-en glazenwassersbedrijf. Artikel 38 gaat over de overnameverplichting van personeel. Van Riel & Feyli Advocaten is van mening dat artikel 38 in strijd is met de gelijke behandelingswet- en regelgeving en rechtspraak. Lees er meer over op Service Management.

Wanneer is sprake van detachering en het verrichten van tijdelijke werkzaamheden?

op donderdag, 09 juni 2016

Wanneer is sprake van detachering en het verrichten van tijdelijke werkzaamheden?

Minister Asscher heeft op 2 juni 2016 de Tweede Kamer geïnformeerd en een aantal nieuwe elementen aangekondigd, waarmee kan worden beoordeeld of sprake is detachering en het verrichten van tijdelijke werkzaamheden.

<<  1 2 3 4 [56 7 8  >>  
FaLang translation system by Faboba