Tint 42: De natte droom

op donderdag, 11 juni 2015

Tint 42: De natte droom

In de auto. Drukke agenda. De telefoon gaat af. Het is Jetta Klijnsma: "Lodewijk, ik heb gisteren nog even geoefend op die rood met witte stiletto hakken. Ik ben er helemaal klaar voor."

Aangekomen in Den Haag op het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Spannend. "Hoe zou men reageren op mijn briljante Wet werk en zekerheid? Even NOS aanzetten", mompelt Minister Asscher tegen zichzelf. "Dat meen je niet, Philip Freriks!! Geweldig."

Philip Freriks begint het nieuws: "Goedemorgen dames en heren, een dag in de vaderlandse geschiedenis om nooit te vergeten. De Nederlandse bevolking is massaal de straat op gegaan, hand in hand; werknemers, werkgevers, vakbonden, wetenschappers, politici en ga zo maar door. Ze kunnen hun ogen en oren niet geloven. Voor het eerst wordt het arbeidsrecht sinds de Tweede Wereldoorlog grondig aangepakt. Eindelijk rechtvaardigheid en gelijke rechten. Flex is flex en vast is vast. Iedereen is blij. Overal staan camera's; BBC, CNN, ZDF, AT5. Ongelooflijk wat er hier in Nederland gaande is." Een dame uit de menigte wordt geïnterviewd: "Mevrouw, wie bent u en waarom bent u hier vandaag?". "Mijn naam is Jetta Klijnsma, ik sta hier vandaag omdat ik Lodewijk wil bedanken voor de moed en daadkracht om een prachtige wet te maken. Eindelijk iemand met lef. Daar ben ik gek op." De journalist vervolgt: "Zo aan uw hakken te zien, heeft u ook wel lef, is het niet?"

Dan gaat de wekker.... Minister Asscher schrikt wakker, helemaal nat; "Jeetje, wat een droom." 

20 weken echo

op dinsdag, 12 mei 2015

20 weken echo

Sinds de invoering van de Wet werk en zekerheid op 1 januari 2015 zit de arbeidsrechtadvocatuur op de helft met haar gewicht voor bij de geboorte. De ogen staan naar voren en eindelijk kan ze gezichten trekken. De hersenen zijn snel gegroeid. Door de vele veranderingen maakt ze langen dagen en slaapt ze kort.

Sander: "Voor ons als arbeidsrechtadvocaten zijn dit spannende tijden. De combinatie van nieuwe wet- en regelgeving met de start van ons kantoor is een uitdagende. We zijn op de helft. Voor ons een mijlpaal en een geluksmoment om met u te delen. De eerste veranderingen zijn een feit. De volgende reeks van veranderingen staat te popelen om ook de wijde wereld in te gaan. Wij kunnen niet wachten; op naar de volgende mijlpaal."

Hendarin: "Zoals te doen gebruikelijk wordt er nu ook nagedacht over de 'kinderkamer'. Geïnspireerd door de vele kritieken in de media over het nieuwe ontslagrecht, hebben wij voor onze 'kinderkamer' gekozen voor het thema 'Vijftig tinten Wwz'. Ondeugend, humoristisch en recht voor z'n raap. Op weg naar 1 juli 2015 laten wij u de komende tijd de tinten van onze 'kinderkamer' zien. Nieuwsgierig? Morgen de eerste tint... of de laatste... is maar net hoe u het bekijkt."

Lente evenement StiPP/Care4Care: wanneer is een bedrijf een uitzendonderneming?

op donderdag, 12 maart 2015

Lente evenement StiPP/Care4Care: wanneer is een bedrijf een uitzendonderneming?

Wat: Lente evenement over StiPP/Care4Care: wanneer is een bedrijf een uitzendonderneming?

Wie: U

Wanneer: 9 april 2015 12:30 - 16:30 uur

Waar: Nieuwegein

Kosten: EUR 242,--

Meer informatie:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wordt het voorstel van de Wet aanpak schijnconstructies het ei van Columbus?

op maandag, 02 maart 2015 Posted in News

Wordt het voorstel van de Wet aanpak schijnconstructies het ei van Columbus?

Vorige week was er veel lof over het wetsvoorstel van Minister Asscher voor de Wet aanpak schijnconstructies (Was). De vraag blijft echter: is de ketenaansprakelijkheid de oplossing?

Van Riel & Feyli Advocaten is gevestigd in La Hollande

op donderdag, 01 januari 2015 Posted in News

Van Riel & Feyli Advocaten is gevestigd in La Hollande

La Hollande, een fraai pand met veel geschiedenis. Sinds 1889 heeft het pand veel bedrijvigheid gekend; een leerlooierij, een schoenfabriek en een wolwasserij. 

Ontslagcommissie, een gat in de markt

op donderdag, 01 januari 2015

Ontslagcommissie, een gat in de markt

Per 1 juli 2015 kunnen cao-partijen bij cao een ontslagcommissie instellen. De ontslagcommissie kan in de plaats van het UWV toestemming verlenen om de arbeidsovereenkomst op te mogen zeggen wegens bedrijfseconomische redenen.

Payrolling en ontslag

op donderdag, 01 januari 2015

Payrolling en ontslag

Voor payrollondernemingen gelden al per 1 januari 2015 nieuwe ontslagregels. Het nieuwe regime zorgt ervoor dat het lastiger wordt voor werkgevers om hun payrollmedewerkers te ontslaan. 

<<  2 3 4 5 6 [7
FaLang translation system by Faboba