A clear signal that Europe does not accept fraud or abuse at the expense of posted workers or other forms of ‘social dumping'

op dinsdag, 08 maart 2016

A clear signal that Europe does not accept fraud or abuse at the expense of posted workers or other forms of ‘social dumping'

Vandaag is onze eerste column in een reeks van 4 op FlexNieuws verschenen over "Gedetacheerde buitenlandse werknemers in Nederland – nieuwe wetgeving". Zoals de Europese Commissie op 13 mei 2014 zei "A clear signal that Europe does not accept fraud or abuse at the expense of posted workers or other forms of ‘social dumping'”. Een onderwerp dat thans nog steeds actueel is en met de nieuwe wetgeving op komst veel gaat veranderen voor werknemers die tijdelijk in Nederland arbeid komen verrichten. Werkgevers doen er goed aan om zich goed voor te bereiden. Lees er meer over op FlexNieuws.

The employment road, doing business in The Netherlands

op dinsdag, 01 maart 2016

The employment road, doing business in The Netherlands

Today we have organized a workshop for an international trust company about "The employment road, doing business in The Netherlands". There will be more regulations regarding working in The Netherlands in the coming year.

Prikkels om het ziekteverzuim binnen een onderneming te beïnvloeden

op dinsdag, 23 februari 2016

Prikkels om het ziekteverzuim binnen een onderneming te beïnvloeden

Een van de partners van Van Riel & Feyli Advocaten, Hendarin Feyli, doet onder leiding van prof. mr. F.J.L. Pennings wetenschappelijk onderzoek naar de beïnvloeding van de rechtspositie van de werkgever en/of de werknemer door de wettelijke instrumenten aangaande ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Door mee te werken aan een enquête, bepaalt u mede het resultaat van het onderzoek.

Hoe kan een uitzendbedrijf onder sector 52 uitkomen?

op maandag, 22 februari 2016

Hoe kan een uitzendbedrijf onder sector 52 uitkomen?

In de uitzendbranche wordt veelvuldig de vraag gesteld of een uitzendbedrijf in een andere sector kan worden ingedeeld dan sector 52 (uitzendbedrijven). Zeker omdat de premies nu eenmaal in sector 52 heel hoog zijn. In dat kader is het interessant om te weten welke escapes uitzendbedrijven hebben om onder sector 52 uit te komen.

College collectief ontslagrecht 31 mei a.s. in Kasteel Waardenburg

op woensdag, 17 februari 2016

College collectief ontslagrecht 31 mei a.s. in Kasteel Waardenburg

Op 31 mei a.s. verzorgen Sander van Riel (Van Riel & Feyli Advocaten) en Madeleine Dijkman-Molster (Sagiure Legal) het college Collectief Ontslagrecht voor advocaten en juristen. Tijdens het college gaan zij in op de (nieuwe) criteria bij collectief ontslag en de procedure bij het UWV (of als alternatief de ontslagcommissie). 

Nieuwe verplichtingen bij tijdelijk werk in Nederland

op maandag, 15 februari 2016

Nieuwe verplichtingen bij tijdelijk werk in Nederland

Het is een feit. Het wetsvoorstel arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie ligt inmiddels bij de Tweede Kamer. Heel veel aandacht krijgt dit wetsvoorstel niet. Jammer, want de inhoud van dit wetsvoorstel is heel belangrijk voor internationaal opererende ondernemingen die tijdelijk werknemers detacheren in Nederland.

Nota StiPP van circa € 1 miljoen dankzij Van Riel & Feyli Advocaten van tafel!

op vrijdag, 15 januari 2016

Nota StiPP van circa € 1 miljoen dankzij Van Riel & Feyli Advocaten van tafel!

Een opmerkelijke uitspraak over de werkingssfeer van het verplichtgestelde bedrijfstakpensioenfonds StiPP. Een cliënte van ons kantoor, een payrollonderneming, is van mening niet te vallen onder StiPP en ons kantoor heeft dat namens cliënte voorgelegd aan de rechter in Amsterdam. Na ruim twee jaar procederen kwam op 8 januari 2016 het verlossende woord van de rechter te Amsterdam.

Wav, differentieer ermee

op woensdag, 30 december 2015

Wav, differentieer ermee

Helaas weer een domper uit Den Haag. Minister Asscher legt de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 7 oktober 2015 (ECLI:NL:RVS:2015:3138) voor het belangrijkste deel naast zich neer. Wat heeft hij gedacht? Ik schroef alleen het boetenormbedrag van € 12.000,00 voor het laten verrichten van arbeid door een vreemdeling zonder werkvergunning naar het oude boetenormbedrag van € 8.000,00 en het leven is mooi?

 

Well behaved women rarely make history

op donderdag, 12 november 2015

Well behaved women rarely make history

Op 11 november 2015 is door Legal Women bekend gemaakt dat één van de partners van ons kantoor, Hendarin Feyli, is genomineerd voor de award meest veelbelovende vrouwelijke juridische talent van Nederland: Legal Woman, Upcoming Talent of The Year 2015! Samen met vijf andere topjuristen, klimt Hendarin Feyli de komende drie weken in de touwen.

Tint 38: Exotische temperaturen op oudejaarsavond

op maandag, 29 juni 2015

Tint 38: Exotische temperaturen op oudejaarsavond

Morgen bereiken wij in Nederland exotische temperaturen. De verwachting is dat de temperatuur rond de middagklok in Nieuwegein de 33 graden Celsius zal bereiken. Immers, heel arbeidsrechtland zal dan beginnen met het vieren van een historisch moment onder het genot van een hapje en een drankje, een speech van Minister Asscher over de Wet werk en zekerheid en een debat onder leiding van niemand anders dan Rick Nieman.

Tegen de avondklok gaan de voetjes van de grond op muziek van Beethoven Exclusive, DJ Hi-tone en Geert Lageveen. Wij willen dan wel een dansje wagen met Minister Asscher en doen dat uiteraard op onze rood met witte stiletto hakken. De avond wordt vervolgens geheel op gepaste wijze afgesloten met vuurwerk, champagne en oliebollen.

Heerlijk zo'n nieuwe wet. Vanaf 1 juli 2015 dus niet alleen de Wet werk en zekerheid, maar ook nog eens twee keer per jaar oud en nieuw vieren. Bedankt VAAN, VvA en Minister Asscher, dankzij jullie krijgen wij vanaf 1 juli 2015 naast de Wet werk en zekerheid ook een extra verplichte vrije dag erbij. Let the party begin!

PS: Als u morgen uw advocaat belt, weet dan dat het wat luidruchtig kan zijn op de achtergrond.  

Tint 40: Welkom aan boord, dit is Frederik Ragetlie!

op dinsdag, 23 juni 2015

Tint 40: Welkom aan boord, dit is Frederik Ragetlie!

"Dames en heren, jongens en meisjes. Mijn naam is Frederik Ragetlie. Ik ben uw boordwerktuigkundige en voor onbepaalde tijd aan het werk bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij. Zoals u kunt zien ben ik inmiddels een beetje grijs. Op 1 juli 2015 heb ik recht op pensioen en om dat te vieren mocht ik eenmalig mee met de crew. Jeetje, ik word er een beetje emotioneel van.....

Goed....de reis zit er bijna op. Over enkele ogenblikken zullen wij landen op Schiphol. Het is een beetje bewolkt. De temperatuur is ongeveer 10 graden Celsius. Namens de crew wens ik u allen veel plezier in Amsterdam en geniet van uw verblijf."

Mocht u vanaf 1 juli 2015 ook een meneer Ragetlie voor onbepaalde tijd in dienst hebben, die de leeftijd bereikt waarop hij recht op pensioen krijgt, dan moet u even opletten.

Onder de Wet werk en zekerheid gaat immers gelden dat u de arbeidsovereenkomst met uw meneer Ragetlie kunt doen beëindigen wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Vervolgens kunt u met uw meneer Ragetlie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd sluiten. Voorafgaande opzegging van deze tijdelijke arbeidsovereenkomst is niet nodig, want de arbeidsovereenkomst eindigt van rechtswege. Uiteraard zegt u tijdig aan of u verder wenst te gaan met uw meneer Ragetlie. Als u besluit om verder te gaan, dan vergeet u vanzelfsprekend niet aan te geven onder welke voorwaarden. Ook al zijn dit dezelfde voorwaarden als u eerder bent overeengekomen.

Tint 41: AOW-ers in de uitverkoop

op donderdag, 18 juni 2015

Tint 41: AOW-ers in de uitverkoop

Wie dacht dat AOW-ers niet aantrekkelijk zijn, heeft zich vergist. Grijs wordt hip en flex onder de Wet werk en zekerheid.  

Op grond van de Wet werk en zekerheid is een werkgever aan een werknemer geen transitievergoeding verschuldigd, indien het eindigen of niet voortzetten van de arbeidsovereenkomst geschiedt in verband met of na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd.

Vanaf 1 juli 2015 doet het er dus niet toe wanneer de arbeidsovereenkomst met de AOW-gerechtigde is aangegaan. Of dat voor of na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd is, de werkgever is geen transitievergoeding verschuldigd.

Alle jongeren, eat your hart out! Anders is een pot grijze haarkleuring wellicht nog een optie.

Tint 42: De natte droom

op donderdag, 11 juni 2015

Tint 42: De natte droom

In de auto. Drukke agenda. De telefoon gaat af. Het is Jetta Klijnsma: "Lodewijk, ik heb gisteren nog even geoefend op die rood met witte stiletto hakken. Ik ben er helemaal klaar voor."

Aangekomen in Den Haag op het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Spannend. "Hoe zou men reageren op mijn briljante Wet werk en zekerheid? Even NOS aanzetten", mompelt Minister Asscher tegen zichzelf. "Dat meen je niet, Philip Freriks!! Geweldig."

Philip Freriks begint het nieuws: "Goedemorgen dames en heren, een dag in de vaderlandse geschiedenis om nooit te vergeten. De Nederlandse bevolking is massaal de straat op gegaan, hand in hand; werknemers, werkgevers, vakbonden, wetenschappers, politici en ga zo maar door. Ze kunnen hun ogen en oren niet geloven. Voor het eerst wordt het arbeidsrecht sinds de Tweede Wereldoorlog grondig aangepakt. Eindelijk rechtvaardigheid en gelijke rechten. Flex is flex en vast is vast. Iedereen is blij. Overal staan camera's; BBC, CNN, ZDF, AT5. Ongelooflijk wat er hier in Nederland gaande is." Een dame uit de menigte wordt geïnterviewd: "Mevrouw, wie bent u en waarom bent u hier vandaag?". "Mijn naam is Jetta Klijnsma, ik sta hier vandaag omdat ik Lodewijk wil bedanken voor de moed en daadkracht om een prachtige wet te maken. Eindelijk iemand met lef. Daar ben ik gek op." De journalist vervolgt: "Zo aan uw hakken te zien, heeft u ook wel lef, is het niet?"

Dan gaat de wekker.... Minister Asscher schrikt wakker, helemaal nat; "Jeetje, wat een droom." 

20 weken echo

op dinsdag, 12 mei 2015

20 weken echo

Sinds de invoering van de Wet werk en zekerheid op 1 januari 2015 zit de arbeidsrechtadvocatuur op de helft met haar gewicht voor bij de geboorte. De ogen staan naar voren en eindelijk kan ze gezichten trekken. De hersenen zijn snel gegroeid. Door de vele veranderingen maakt ze langen dagen en slaapt ze kort.

Sander: "Voor ons als arbeidsrechtadvocaten zijn dit spannende tijden. De combinatie van nieuwe wet- en regelgeving met de start van ons kantoor is een uitdagende. We zijn op de helft. Voor ons een mijlpaal en een geluksmoment om met u te delen. De eerste veranderingen zijn een feit. De volgende reeks van veranderingen staat te popelen om ook de wijde wereld in te gaan. Wij kunnen niet wachten; op naar de volgende mijlpaal."

Hendarin: "Zoals te doen gebruikelijk wordt er nu ook nagedacht over de 'kinderkamer'. Geïnspireerd door de vele kritieken in de media over het nieuwe ontslagrecht, hebben wij voor onze 'kinderkamer' gekozen voor het thema 'Vijftig tinten Wwz'. Ondeugend, humoristisch en recht voor z'n raap. Op weg naar 1 juli 2015 laten wij u de komende tijd de tinten van onze 'kinderkamer' zien. Nieuwsgierig? Morgen de eerste tint... of de laatste... is maar net hoe u het bekijkt."

Lente evenement StiPP/Care4Care: wanneer is een bedrijf een uitzendonderneming?

op donderdag, 12 maart 2015

Lente evenement StiPP/Care4Care: wanneer is een bedrijf een uitzendonderneming?

Wat: Lente evenement over StiPP/Care4Care: wanneer is een bedrijf een uitzendonderneming?

Wie: U

Wanneer: 9 april 2015 12:30 - 16:30 uur

Waar: Nieuwegein

Kosten: EUR 242,--

Meer informatie:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

<<  2 3 4 5 6 [78  >>  
FaLang translation system by Faboba