Tint 40: Welkom aan boord, dit is Frederik Ragetlie!

dinsdag, 23 juni 2015

Tint 40: Welkom aan boord, dit is Frederik Ragetlie!

"Dames en heren, jongens en meisjes. Mijn naam is Frederik Ragetlie. Ik ben uw boordwerktuigkundige en voor onbepaalde tijd aan het werk bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij. Zoals u kunt zien ben ik inmiddels een beetje grijs. Op 1 juli 2015 heb ik recht op pensioen en om dat te vieren mocht ik eenmalig mee met de crew. Jeetje, ik word er een beetje emotioneel van.....

Goed....de reis zit er bijna op. Over enkele ogenblikken zullen wij landen op Schiphol. Het is een beetje bewolkt. De temperatuur is ongeveer 10 graden Celsius. Namens de crew wens ik u allen veel plezier in Amsterdam en geniet van uw verblijf."

Mocht u vanaf 1 juli 2015 ook een meneer Ragetlie voor onbepaalde tijd in dienst hebben, die de leeftijd bereikt waarop hij recht op pensioen krijgt, dan moet u even opletten.

Onder de Wet werk en zekerheid gaat immers gelden dat u de arbeidsovereenkomst met uw meneer Ragetlie kunt doen beëindigen wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Vervolgens kunt u met uw meneer Ragetlie een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd sluiten. Voorafgaande opzegging van deze tijdelijke arbeidsovereenkomst is niet nodig, want de arbeidsovereenkomst eindigt van rechtswege. Uiteraard zegt u tijdig aan of u verder wenst te gaan met uw meneer Ragetlie. Als u besluit om verder te gaan, dan vergeet u vanzelfsprekend niet aan te geven onder welke voorwaarden. Ook al zijn dit dezelfde voorwaarden als u eerder bent overeengekomen.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

FaLang translation system by Faboba