Tint 42: De natte droom

donderdag, 11 juni 2015

Tint 42: De natte droom

In de auto. Drukke agenda. De telefoon gaat af. Het is Jetta Klijnsma: "Lodewijk, ik heb gisteren nog even geoefend op die rood met witte stiletto hakken. Ik ben er helemaal klaar voor."

Aangekomen in Den Haag op het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Spannend. "Hoe zou men reageren op mijn briljante Wet werk en zekerheid? Even NOS aanzetten", mompelt Minister Asscher tegen zichzelf. "Dat meen je niet, Philip Freriks!! Geweldig."

Philip Freriks begint het nieuws: "Goedemorgen dames en heren, een dag in de vaderlandse geschiedenis om nooit te vergeten. De Nederlandse bevolking is massaal de straat op gegaan, hand in hand; werknemers, werkgevers, vakbonden, wetenschappers, politici en ga zo maar door. Ze kunnen hun ogen en oren niet geloven. Voor het eerst wordt het arbeidsrecht sinds de Tweede Wereldoorlog grondig aangepakt. Eindelijk rechtvaardigheid en gelijke rechten. Flex is flex en vast is vast. Iedereen is blij. Overal staan camera's; BBC, CNN, ZDF, AT5. Ongelooflijk wat er hier in Nederland gaande is." Een dame uit de menigte wordt geïnterviewd: "Mevrouw, wie bent u en waarom bent u hier vandaag?". "Mijn naam is Jetta Klijnsma, ik sta hier vandaag omdat ik Lodewijk wil bedanken voor de moed en daadkracht om een prachtige wet te maken. Eindelijk iemand met lef. Daar ben ik gek op." De journalist vervolgt: "Zo aan uw hakken te zien, heeft u ook wel lef, is het niet?"

Dan gaat de wekker.... Minister Asscher schrikt wakker, helemaal nat; "Jeetje, wat een droom." 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

FaLang translation system by Faboba